Reggelizőhelyek Pesten

Reggelizőhelyek Pesten

Mindenki ismeri a mondást, ami úgy kezdődik, hogy „reggelizz úgy, mint egy király…”. Na igen… Őszintén szólva ennél hasznosabb tanács nincs is, már ami a napi étkezést illeti. Hiszen amikor már ki sem látszódunk a legkülönbözőbb diéták mögül, amikor minden nap ránk ömlenek  a tuti fogyókúrás módszerek, akkor ki meri megengedni magának, hogy egy jót vacsorázzon? Hát nem sokan… Na de akkor még mindig ott van nekünk a reggeli! 🙂

Szóval, ha már mindenképpen szeretnénk egy jót enni, akkor legalább tegyük a reggeli órákban (vagy mondjuk délelőtt), mert még mindig jobban járunk vele, mintha este ennénk meg ugyanezt a kalóriamennyiséget.

Az alábbiakban a számunkra legkedvesebb (és már kipróbált!) reggelizőhelyeket ajánljuk nektek PESTEN. Ezek mindegyikét jó szívvel ajánljunk. Ha nektek is van további helyszín javaslatotok, írjátok meg nekünk és felvesszük a listánkra! 🙂

 Amber’s – francia pékség a belvárosban

Ambers

Általunk már nagyon sokszor kipróbált helyet ajánlunk, ahol akár délután 4-kor is lehet reggelizni. 🙂 Remek péksütemények (ez az erősségük!), sütik, szendvicsek, saláták és kávévariációk várnak Budapest belvárosában, a Vámház téren, minden nap 8 és 21 óra között. Franciás hangulatból abszolút nincs hiány, amely a nagy teraszon és benti részen is megjelenik.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/ambersbudapest/

My Green Cup – modern kávézó a Pozsonyin

My Green Cup

Bevallom erről a helyről még nem hallottam korábban, csupán a puszta véletlennek köszönhető, hogy a XIII. kerületben, a Pozsonyi úton sétálva belebotlottunk. De hát állítólag semmi nincs véletlenül, úgyhogy valószínűleg ennek így kellett lennie. Mivel ide délután érkeztünk, ezért csak kávéra ültünk be, kivételesen nem ettünk. A kávé viszont nagyon finom volt és elég sok változatban kínálják. A hely hangulata és designja modern, tágas, napos belső tere van, óriási ablakokkal, kényelmes, ücsörgésre csábító padokkal. Nagyon otthonosan éreztük itt magunkat. A reggeli választékban péksütemények és szendvicsek találhatók. Örülök, hogy rátaláltunk a helyre, nagyon kellemes meglepetést okozott. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/pg/mygreencup/

Á table! – mennyei ízek a belvárosban

Á table!

Az Á table-nak több egysége is működik Budapesten, de a pesti oldalon a Wesselényi utcában található egység a személyes kedvencünk. Természetesen ez is franciás hangulatú (ahogy már a neve is sejteti), kedves, barátságos hely. Gyors, profi és kedves a kiszolgálás. Személy szerint imádom a quiche-t és sajnos kevés helyet ismerek, ahol igazán jól készítik, de az itteni minden várakozásomat felülmúlja. Isteni péksüti választékuk van, de szendvicsek, tojásos ételek, és a már látványra is lenyűgöző sütemények várják a vendégeket. Hétköznap 19 óráig, hétvégén 18-ig vannak nyitva. Ha valaki a belvárosban kezdené a reggelt, akkor mindenképpen ajánlom, hogy térjen be ide.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/atable/

Édesmindegy – cukiság a Pozsonyi úton

Édesmindegy

Az már biztos, hogy a XIII. kerületi Pozsonyi út a reggelizni vágyók Paradicsoma, hiszen egymást érik a jobbnál-jobb helyek. Itt találjuk az Édesmindegy nevű cukrászdát/kávézót is. Kedves, bájos hely, szuper jó sütemény választékkal, finom kávékkal, shakekkel, és izgalmas szendvicsekkel. Nagyon jó és bőséges reggeli választékkal várnak minden éhes arra járót.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/Edesmindegy/

Patrisa Cafe – régi/új hely a Boráros térnél

Patrisa Cafe

A Patrisa Cafe egy újra megnyílt kávézó a Lechner Ödön fasoron az irodisták és a környéken lakók legnagyobb örömére. Irtó hangulatos a hely, csupa francia báj, az új tulajdonosok pedig nagyon lelkesek, kedvesek és segítőkészek. Érdemes nekik egy esélyt adni, hiszen finom a kávéjuk, jók a szendvicsek, délben pedig ebédet is felszolgálnak azoknak, akik nem a menzák kígyózó sorait szeretnék választani.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/patrisaprovence/

Butter Brothers – legjobb leveles tészták a városban

Butter Brothers

Biztosan merjük állítani (többed magunkkal!), hogy Budapest leges-legjobb levesles tésztából készült péksüteményei itt kaphatók! Aki nem próbálja ki egyszer, az abban is biztos lehet, hogy valami igazán nagyszerűről fog lemaradni. Hihetetlenül könnyű, ropogós, közben a szájban selymesen elolvadó tésztát hoztak össze a tulajdonosok. Ebbe a tésztába aztán mindent beletöltenek, ami eszükbe jut, kolbászt, túrót, lekvárt, bármit. A hely nagyon pici, persze le lehet ülni pár asztalhoz egy gyors reggelire, de elvitelre a legalkalmasabb.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/Butter-Brothers

Budai reggelizőhelyeket itt találtok, Budapest környékieket pedig itt.

 

Reggelizőhelyek Budán
Frittata reggelire
2017-12-12
Egészséges, gyümölcsös reggelik
Reggelizőhelyek Budapest környékén
Kenyérrakottas sósan és édesen
Grillezés a Római parton

Tetszett a cikk? Írd meg véleményed!