Reggelizőhelyek Budán

Reggelizőhelyek Budán

Mindenki ismeri a mondást, ami úgy kezdődik, hogy „reggelizz úgy, mint egy király…”. Na igen… Őszintén szólva ennél hasznosabb tanács nincs is, már ami a napi étkezést illeti. Hiszen amikor már ki sem látszódunk a legkülönbözőbb diéták mögül, amikor minden nap ránk ömlenek  a tuti fogyókúrás módszerek, akkor ki meri megengedni magának, hogy egy jót vacsorázzon? Hát nem sokan… Na de akkor még mindig ott van nekünk a reggeli! 🙂

Szóval, ha már mindenképpen szeretnénk egy jót enni, akkor legalább tegyük a reggeli órákban (vagy mondjuk délelőtt), mert még mindig jobban járunk vele, mintha este ennénk meg ugyanezt a kalóriamennyiséget.

Az alábbiakban a számunkra legkedvesebb (és már kipróbált!) reggelizőhelyeket mutatjuk be nektek BUDÁN. Ezek mindegyikét jó szívvel ajánljunk. Ha nektek is van további helyszín javaslatotok, írjátok meg nekünk és felvesszük a listánkra! 🙂

KisBécs – ahol nem csak a bor, hanem a reggeli is finom

KisBécs

Alapvetően osztrák borokra szakosodott helyről van szó, amelybe mindemellett reggelire vagy a nap folyamán sütire, szendvicsre is be lehet térni. Parányi kis helyet képzeljetek el, amelyhez egy szintén parányi, de nagyon kedves terasz tartozik. Kevésbé sietős reggeleken jó választás itt feltöltődni, hiszen nagyon finom a kávéjuk és remek alapanyagokból készülnek a különböző finomságok.

Gyerek- és kutyabarát hely, amely reggel 7-től este 10-ig vár mindenkit, aki a Németvölgyi út környékén jár.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/KisBecs

Rojt és Bojt kávézó – a hangulatos kiskuckó

Rojt és Bojt

Ez a hangulatos kis kávézó Budapesten, pontosabban Budán a Kosciuszkó Tádé utcában található. A múlt század eleji kávéházak hangulatát idézi. Két kedves tulajdonosa gondoskodik a barátságos kiszolgálásról. Az isteni kávék mellett péksütemények, szendvicsek, vagy akár házias omlett és ham & eggs is kérhető. Igazán hangulatos hely ahhoz, hogy jól induljon a napod. Hétköznap 18-ig (nyáron 16-ig), szombaton pedig 13-ig vannak nyitva. Gyerekbarát hely, mert a kicsikre is gondoltak a kialakított kis játéksarokkal. Arról nem is beszélve, hogy a tulajdonosok kutyusa gyakran az ablakban ücsörögve vigyázza és őrzi a vendégek nyugalmát. Nagyon cukifej! 🙂

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/rojtesbojtkaveskucko/

Villa Bagatelle – a kifinomult tökéletesség

Villa Bagatelle

Ha valaki egy igazán kifinomult helyszínre vágyik, akkor mindenképpen nézzen be  a Villa Bagatelle-be. A gyönyörű régi villa korhűen került felújításra így felidézve a békebeli időket. A belső, zárt részhez még egy nyitott terasz és egy szépen gondozott kert is tartozik, ahol szintén vannak székek, asztalok, amelyekhez szép időben le lehet ülni. A reggeli választék nagyon bőséges, választhatunk előre összeállított tálakból is, de magunk is összeválogathatunk több mindent a péksüteményektől kezdve a tojás ételeken át a szendvicsekig. Minden nagyon ízlésesen van kialakítva, az ételek megy egyszerűen tökéletesen. A reggeli mellett ebédelni és vacsorázni is lehet.

Hétköznap 8-tól, hétvégén 9-től van nyitva a kora esti órákig.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/VillaBagatelleBudapest/?fref=ts

Fruccola – trendi és egészséges hely

Fruccola

Nem mindig egyszerű összehozni, hogy valami egészséges és finom is legyen egyszerre. A Fruccolában ez sikerül. Most már 3 helyszínen is jelen vannak Budapesten, de mivel mi a nemrég megnyílt MOM Parknál lévő egységüket próbáltuk ki, ezért ezt ajánljuk.  A belső design letisztult, modern, színes, amelyhez egy hangulatos, árnyas terasz is tartozik. Az ételek egészséges alapanyagokból készülnek, mellyel igyekeznek a legkényesebb gyomrúak elvárásait is kielégíteni. A szokásos reggeli ételeken kívül rengeteg féle frissen facsart levet is vehetünk. Délben ebédmenüre is van lehetőség. A hely gyerek- és kutyabarát, amelynek külön örülünk!

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/pg/therealfruccola/

Café Flore – egy darabka Párizs Budán

Café Flore

Erre a kávézóra is az a kifejezés illik a legjobban, hogy “franciás hangulatú“, de hát mit csináljunk, ha ez tényleg így van. És ezzel nincs is semmi gond, hiszen ha valakik, akkor a franciák igazán tudják, hogy hogy kell hangulatosan elfogyasztani egy finom reggelit. A lelkes tulajdonos hölgy és kollégái igazán kedvesen és segítőkészen pörögnek, hogy mindenki kedvére valót kapjon reggelire. Szendvicsek, tojásos ételek és péksütik is vannak a palettán. De nekem legjobban a helyes kévésbögrék tetszettek. A belső – amúgy nem túl nagy – részt egy nagyon barátságos terasz egészíti ki. Hétköznap 8-tól, szombaton pedig 10-től várják a vendégeket.

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/cafeflorematinetsoir/?fref=ts

Á table! – a MOM park legújabb gyöngyszeme

Á table!

Mivel az Á table! kávézók a személyes kedvenceink, ezért mindenképpen be akartuk mutatni a budai oldalon található legújabb egységüket. A pláza földszintjén kialakított kávézó egész nap a legfinomabb francia péksüteményekkel, tortákkal és quiche-sekkel (ejtsd: kis) vár bennünket. Ez utóbbiakból kapható lazacos, sonkás, spenótos vagy akár grillzöldséges is, amelyek mindegyikét könnyed salátával tálalnak.  Nemcsak reggelire, de ebédre is kiváló, hiszen melegen szolgálják fel. Ki kell próbálnotok!

További képeket és infókat itt találsz: https://www.facebook.com/atable-boulangerie-patisserie-Mom-Park

Pesti reggelizőhelyeket itt találtok, Budapest környékieket pedig itt.

 

Reggelizőhelyek Pesten
Frittata reggelire
2017-12-12
Egészséges, gyümölcsös reggelik
Reggelizőhelyek Budapest környékén
Kenyérrakottas sósan és édesen
Hűsítő jégkockák forró napokra

Tetszett a cikk? Írd meg véleményed!