Filmsorozat ajánló: Hatalmas kis hazugságok

Filmsorozat ajánló: Hatalmas kis hazugságok

Azt hiszem, így visszatekintve a 2017-es évre, nekem ez a sorozatok éve volt. Nagyon sok jót láttam, de minden februárban kezdődött a Hatalmas kis hazugságok cíművel.

A baráti körben bárkivel beszéltünk róla, vagy ajánlottuk, egyértelmű osztatlan sikert aratott, úgyhogy gondoltuk most nektek is bemutatjuk, hátha van valaki köztetek, aki még nem látta és kedvet kap hozzá.

Kezdjük ott, hogy ez is egy könyvből íródott sorozat, még pedig Liane Moriarty könyvéből, akinek van pár jó ötlete, ha könyvírásról van szó – egyről már írtunk itt az Inspiration4You oldalán „A férjem titkol valamit” című regényéről, illetve még egy könyv jelent meg magyarul tőle: a “Hipnotizőr szerelme” című, ami – bevallom – szerintem annyira nem izgalmas.

Szerencsére Nicole Kidman és Reese Witherspoon úgy gondolták, hogy ebből a kicsit fura szövegezésű könyvből lehet egy jó kis, izgalmas sorozatot készíteni.

Hatalmas kis hazugságok főszereplői

A történet furán indul és az első részben talán kicsit el is bátortalanodunk, hogy mire jó ez az egész, de ne tegyük! A furcsaság abban rejlik, hogy a történet indításakor rögtön egy nyomozásba csöppenünk, ahol megtudjuk, hogy valakit megöltek és a rendőrség próbálja kideríteni mi is történhetett. Viszont azt az utolsó pillanatig nem tudjuk meg, hogy kit öltek meg,  és persze azt sem, hogy ki tette. Az izgalmak egyik forrása gyakorlatilag pont ez, hiszen bárki lehet az áldozat és a gyilkos is. A haláleseten kívül persze megismerjük a főszereplőket is. Öt nőt, aki elsősorban anya, barátnő és feleség vagy épp ellenség. Rajtuk keresztül a családjukat, gyerekeiket és az összefonódó kapcsolataikat is láthatjuk. A helyszín egy idilli amerikai kisváros, Monterey és környéke – ahol történetesen nyáron a családommal is jártunk – és ahol a forgatási helyszínek mindenhol jelölve vannak. Pl. a híres kávézó, ahol sokszor kávéznak a barátnők, kifejezetten ráállt a sorozat kínálta hírverésre. A történet kapcsán a tipikus amerikai felszínesség mögé is beláthatunk a szereplők életének nyomon követésével. Kívülről minden tündéri és csodálatos, ám a színfalak mögött mindenkinek van jó pár sötét titka!

Hatalmas kis hazugságok – nem minden az, aminek látszik

A történet amúgy komoly témákat is feszeget. Láthatjuk, hogyan teszi tönkre a boldog családot az apa agresszív, bántalmazó természete (Nicole Kidman és Alexander Skarsgard hihetetlen nagyot alakítanak ebben a szerepben), vagy azt, amikor egy fiatal lányt tönkretesz egy erőszakos éjszaka, és azt is amikor anyaként azt érzed, már nincs rád szükség és igazából már nem is tudod ki vagy valójában, vagy amikor karrierista nőként mélyen elítélnek, de a szemedbe csak hízelegnek. De szóba kerül a manapság sajnos nem ritka “bullying” vagyis gyerekek közti zaklatás is, amikor a csemeték közül valaki bántalmaz egy kislányt és valahogy rögtön a legfurcsább kisfiúra terelődik a gyanú. Végigkövethetjük, hogy lesz egy pillanat alatt valaki a közösség megbélyegzett tagja, pedig bizonyíték nincs is rá.

Szóval meg van töltve a puskaporos hordó sok sok robbanásra váró történettel, amelyekkel közben bármelyikünk tud azonosulni.

Az első rész első képkockái valójában az utolsó rész utolsó képkockái is, de ne aggódjatok, ha máskor nem, a végére már biztosan minden darabja a helyére kerül a kirakósnak. És persze az is kiderül, hogy ha összefogásról van szó, mi nők minden követ megmozgatunk! És ezt nagyon-nagyon jó látni!

Mindeközben a táj csodaszép, a szereplők fantasztikus játékukkal hozzák a könyv karaktereit, ráadásként a sorozat betétdala  újból és újból lenyűgözi az embert, ha meghallja. Számomra eddig ismeretlen előadó, Michael Kiwanuka – Cold little heart című számát tették a főcím alá és meg kell mondjam, tökéletes választás volt!

A legjobb hírt pedig a végére tartogattuk! 🙂 Úgy néz ki jön a folytatás!!!! 🙂 Reméljük a második is lesz olyan erős mint ez az első évad. Azért olvassátok el a könyvet is, mert ugyan a végső poént már tudja, aki látta a sorozatot, de még így is beszippant a sztori és a leírt mondatok egyszerűen csak visznek előre.

Hatalmas kis hazugságok – jön a 2. évad!

Két idézet a sorozatból:

“Bárkiből lehet áldozat.”

“A férfiak pletykásabbak, mint egy hímzőkör.”

Film (zene) ajánló: La-la-land egy cine-koncerten
Filmajánló 4: Teljesen idegenek
Filmajánló 3. – Minden minden
Trendajánló: a szoknya
Filmajánló 2. – Éjfélkor Párizsban
Filmajánló 1. – Poirot

Tetszett a cikk? Írd meg véleményed!