Chopokon jártunk, rönkházban aludtunk

Chopokon jártunk, rönkházban aludtunk

Kedves barátnőm (köszi Dóri!) mutatta meg azt a fantasztikus szállást, ahol még a nyár végén jártak a családjával. Nem mentek messzire, csak a közeli Szlovákiába, viszont olyan tuti rönkházban aludtak, amelyet muszáj volt nekünk is kipróbálnunk!

Nagyobb baráti társaságunknak csak november végére sikerült olyan időpontot találnia, amikor mindenki ráért egy hosszú hétvége közös eltöltésére Zruby pod Chopokom szálláshelyen, de így utólag azt gondolom ez volt a legjobb időpont! Itthon esett az eső, meg végig a kifele vezető 4 órás úton (amúgy kb. 270 km-re van Budapesttől a Chopok, szóval km-ben nem olyan rossz a távolság, mint időben), viszont mire a szálláshoz értünk, gyönyörű 10 cm-es szűz hó fogadott minket. A budapesti szutykos, bánatos esőből megérkezni a csillagfényes, havas tájra igazán kellemes meglepetés volt.

Gyönyörű havas táj Chopoknál

A rönkházak – mert hogy több is van belőlük, 2 nagyobb – kb. 16-18 fősek és 3 kisebb – kb. 7-9 fősek – Tale vársoka közelében, a Chopoknál találhatók, egy turistaház mellett. Nemrég épültek, ezért még mindegyik újszerű, és amúgy gyönyörűen kialakított, jól felszerelt, praktikus elrendezésű, pl. minden szobának saját külön fürdőszobája van. Nagyobb családoknak és baráti társaságoknak is ideális, mert van óriási közös tér, ahol együtt lehet lenni.

Rönkház – konyha rész

Rönkház – étkező rész

Rönkház – nappali

Reggelizni a házban is lehet, mert minden megtalálható egy közös főzéshez, de a 20 m-re lévő turistaházban nagyon olcsón (ott jártunkkor 4 euroért) lehet svédasztalos reggelit kérni. Vacsorára érdemes felkeresni valamelyik környékbeli “koliba”-t, vagyis olyan éttermet, ahol helyben, faszénen sütik ki a különböző húsokat, halakat. Nagyon jó hangulatuk van, többségében ezek is rönkházak/faházak.

Koliba – étterem

Faszénen sül minden a kolibában (étteremben)

A környék, a táj amúgy pazar. Kb. 1200 m magasan van a szálláshely, így aki jó időben jár arra, annak rengeteg túrázási lehetősége van, ha pedig télen, havas időben mennénk, akkor a közelben több sípálya és sífelvonó is vár.

Környékbeli sífelvonó

Remekül lehet túrázni is a környéken

Ami még nagyon fontos, hogy az ár-érték arány nagyon jó szerintünk. Ilyen szálláshelyet Ausztriában minimum dupla ennyiért találnánk csak.

Ha friss levegőre vágytok, vagy havas hegycsúcsokra, akkor foglaljátok le minél előbb  a helyeteket! Tényleg érdemes! 🙂

Rönkház – Zruby pod Chopokom

Igazi kandalló helyett
Japán és amit nem feltétlen tudtál róla – 2. rész
Japán és amit nem feltétlen tudtál róla – 1. rész
Maldív-szigetek olcsóbban
Ha cserediák lesz a gyerek
Mád és Tokaj környéke

Tetszett a cikk? Írd meg véleményed!